Ons waterexperiment

We hebben de waterrijke plek al aardig vorm gegeven, de rest komt volgende week.
De geul waardoor het water van de buurvrouw de poel binnenkomt, hebben we uitgediept en er een nieuwe brug over gelegd.



De grond rond de poel hebben we afgegraven tot een paar cm boven het wateroppervlak, op een grillige, onregelmatige manier. Op die licht drassige verlaagde bodem strooien we straks tuingrond waarna mengsel G3 van de Cruydt-Hoeck ingezaaid kan worden.



De Gele lis, ook in G3 aanwezig, staat er al, heb ik 20 jaar geleden aangeplant. Die komt op in de bovenste rand, misschien niet handig ivm de schaduw van dit hoge gewas. Het experimenteerstukje dat ik vorig jaar uit Wanneperveen haalde staat er gezond bij met het Cypergras (Bies of Zegge????) en een plantje dat veelvuldig opkomt maar wat het is??? In ieder geval zit er veel leven in dat proefstukje uit Wanneperveen:



Hoe zorgen we voor extra wateraanvoer?
We leggen een afvoer van de dakgoot van het huis door de achtertuin naar de poel, het denkwerk is klaar, nu het graafwerk nog. We leggen een afvoer van de schuur van Marianne naar de poel, de schuur staat vlakbij de poel en de bespreking met Marianne is al een keer gevoerd.
Hoe krijgen we een natuurlijke overgang naar de rest van het gebied? Daar moet nog denkwerk voor verricht worden. Vlakbij zijn veel hoogteverschillen in het weiland met in de lage stukken plassen water. Maar als midden in de zomer de zon erop schijnt is het kale land binnen de kortste tijd uitgedroogd. Bosjes die voor schaduw zorgen?
Nieuwe problemen.