Dinsdag 24-11: Tuindag

Vandaag weer tuindag met Tom. Eerst ruimen we rotzooi op die de stratenmakers gemaakt hebben. Ik ga het nieuwe straatje inwassen maar ben zeer verbaasd over de enorme lege voegen tussen de stenen. Volgens mij klopt hier iets niet. Lukas over bellen.
Dan gaan we met onze wilgentenen de schutting vlechten. Monnikkenwerk, ben nat van de zweet. Gelukkig is Tom de motor die volhoudt en mij geen koffie laat zetten.



Het resultaat? Veel te veel werk voor dit resultaat. Dit doen we niet nog een keer. Of om met Tom's woorden te spreken: This is not our job!'





Tom gaat de zijkanten van de schutting bijknippen en dan fruit ruimen. Ik ga boodschappen doen en geld halen.
Als ik terugkom zit Tom schattig onder de luifel het mooie van het slechte fruit te scheiden waarbij hij het mooie fruit nog even extra glans geeft met de poetsdoek.


Vrijdag 20-11: Een echte feestdag.

Prachtig weer, Tom de Tuinman komt werken en we gaan de wilgentenen te lijf die in grote bossen op het grasveld liggen. Gebracht door Wiets en Fred die geknot hebben. Voor mijn verjaardag heeft Tom een orchidee meegebracht.



De wilgentenen liggen op een grote hoop



En de bedoeling is er een schutting van te bouwen, het begin ziet er zo uit:






Tom knipt alle takken kaal en legt het afval op stapels van gelijke lengte. Ik sleep die bundels naar de houtwallen.






Sam wil balletje trappen




Na 5 uur werken is de stapel wilgentenen opgeschoond. We hebben mooie stokken voor onze schutting, hopelijk genoeg.


Donderdag 19-11-2009: 64 jaar!

Speciaal 2 appeltaarten gebakken:




Marianne, Ton, Ishari, Wietske op bezoek. Ton zet koffie:



Veel leuke telefoontjes. Leuke kaarten waarvan de grappigste van Maria:



Heeft ze samen met moeder gemaakt in het ziekenhuis. Lief.

Het ziekenhuis belde met de mededeling dat moeder volgende week naar huis kan. Dat werd uren lang telefoneren en regelen, niet echt leuk op een verjaardag.

Dinsdag 17-11-2009: Wow een straatje!

Vrijdag t/m maandag naar Teuge: ziekenhuisbezoeken aan moeder, vieze kleren mee, schone terug, wassen, kachels aan, wassen, plantjes water, wassen, voedsel controleren, enz enz enz.



Vrijdagavond op tv gekeken naar de film Good Bye Lenin!
Zaterdagavond Ton op bezoek in Teuge, mooie film op tv over de DDR: Das Leben der Anderen. Alles in het kader van de herdenking van de Wende.
Zondag naar het feest van Hettie in Hengelo die 60 jaar is geworden: geweldig!! Leuk gepraat, heerlijk gegeten en fijn gedanst op supermuziek.




In het ziekenhuis gesprekken met de arts, gebit van moeder laten lijmen in Apeldoorn, heel veel telefoongesprekken, wassen, opruimen, pffffff, en nog heel veel meer.



Kom ik maandagavond laat weer in Loppy en France, is de oprit licht bestrooid met geel zand, lopen er bandensporen door de tuin: Lukas zal toch niet in dit slechte weer al met het straatje begonnen zijn?
En ja hoor, in het zwakke schijnsel van de lamp achter, zie ik een straatje liggen!
Morgen bij daglicht vlug wat foto's nemen en kijken of klinkerrot net zo mooi bij de dakpannen past als ik dacht.





De overgangen zien er goed uit:




Dat vind Sam ook:



En Zorro ook:



Nu moeten we inwassen denk ik, gauw lukas bellen.

Vrijdag 6-11-2009: Stenen bij Wietske!

Om ongeveer 5 uur, het is al donker, worden mijn klinkerstenen gebracht. Ze zijn voor onder het luifeldak van het nieuwe huisje en voor mijn achterplaats. Ze komen uit Wymeer in Noord-Duitsland en mogen bij Wietske staan totdat de straat gelegd is:



Op de pallets liggen:

1200 stuks Klinkerrot, ca 80 stuks/m2, totaal voor 15 m2 is 1200 x 0,55 = €660,-.



3600 stuks Klinkerblau, ca 80 st/m2, totaal voor 45 m2 is 3600 x 0,65 = €2340,-.




Totaal voor €3000,- aan stenen, 8 europallets à 10,- per stuk = €80,- plus het vervoer dat €250,- kost. Voor deze partij stenen moet ik €3330,- betalen, aldus de opgave van de leverancier.
Het komt ongeveer overeen met mijn eigen berekening, die kwam iets hoger uit maar daarin heb ik de klinkerblauw stenen voor 0,70 meegenomen en geen Europallets in rekening gebracht.
Het lijkt me een goede deal en de stenen zijn prachtig.