Maartenshof

Op 5 december ga ik naar verpleeghuis Maartenshof van Zorggroep Groningen voor een langdurige revalidatie. Alles kommer en kwel en het besef dat ik nooit meer terug kan naar mijn paradijs aan de Zeerijperweg maakt ook niet vrolijk.
Ik word in leven gehouden door de grandioze fysiotherapie van de Maartenshof en de liefdevolle acties van al mijn vrienden. Onder het wasgoed smokkelen ze heerlijke pannekoeken met appel en spek mee naar binnen en ander eetvoer van superkwaliteit. Met de pasen krijg ik via PostNL een prachtig paasbrood van vrienden uit Arnhem!


Het echte leven begint als Henkjan mijn computer met bijbehoren naar de Maartenshof brengt. Op mijn kamer mag ik een "werkplek" inrichten: een bureautafel waar je met je computer via het netwerk van de instelling het internet op kan. Eindelijk echt contact met de buitenwereld, echte vrijheid! De hele afdeling viert mee en Herman, een van de medewerkers, maakt een mooi bordje op de deur van mijn kamer:


In april wordt het tijd na te denken mijn huis aan de Zeerijperweg te verkopen en hulp te zoeken voor "passende" woonruimte: een bejaardenhofje? De gemeente heeft iets voor mij in petto aan de Delfstraat, een woning met huislift waar een invalide met rolstoel in woonde.

In mei/juni moet ik echt actie ondernemen want ik heb te horen gekregen dat ik uiterlijk op 1 juli moet verhuizen. Het blijkt dat ik mijn prachtige huis aan echte liefhebbers kan verkopen, aan Ilse en Henkjan, zij weten de plek op waarde te schatten en we worden de dikste vrienden.
Na het nodige gemopper en veranderingen van blikveld, ga ik akkoord met het huis aan de Delfstraat. Eerst wordt de rotzooi eruit gesloopt zoals het laminaat. Dan grondig schoongemaakt en geverfd. Nu een nieuwe vloer!

Via de site van Forbo maak ik een keuze voor marmoleum vloerbedekking, gelegd door een winkel uit het dorp, van Weerden Wonen. Zij vragen proefstalen op  en na lang overleg wordt de keuze:
  • washok: Astroid 
  • benedenverdieping: Surprising storm
  • trap: Salsa red
  • bovenverdieping: Fruitpunch
Het is juni en alles moet klaar zijn vóór het eind van de maand want de laatste dagen moet de verhuizing plaatsvinden en de installatie van alle apparatuur. Op 1 juli moet het bed kant en klaar op de Fruitpunch staan zodat ik van een welverdiende nachtrust kan genieten.
Alle vrienden krijgen een plan van aanpak en coördineren op le moment suprême de activiteiten op het plan t/m de echte verhuizing die op dinsdag 30 juni wordt uitgevoerd, start 8:00 uur bij de Zeerijperweg nummer 20.
Alles verloopt super-de-luxe tot zelfs het kopen en bevestigen van lampen en fittingen of het rondgaan met bakken koffie, thee, gebakjes, koekjes om het verhuisfeest te vieren!
Zelfs de modem wordt op die laatste dag van juni geïnstalleerd zodat ik op 1 juli als ik samen met mijn Mac mini in mijn nieuwe huis kom, direct verbinding met internet heb. Dank iedereen.
Hieronder mijn leef/werktafel op de vloer van Surprising storm.


En hieronder de bovenverdieping met de Fruitpunch vloer.