Augustus: Natuurtuin in Tinallinge

Met Gerben een rijtoer gemaakt en gekeken of ik in Tinallinge de natuurtuin terug kan vinden die ik een paar jaar eerder gespot heb. En na wat zoekwerk kan het niet missen, hier moet het zijn:

Grotere kaart weergeven
Ik zie het aan de prachtige heemplanten, de enorme uitgestrektheid, de afwisseling in hoog en laag met bijbehorende begroeiing en ... ik ben stikjaloers.
Ik zie een man in de verte aan het werk, het blijkt de eigenaar te zijn. We mogen rondlopen, zoveel en zolang we willen. maar eerst loopt hij een stukje mee om een beschrijving te geven (ontstaan, geschiedenis, onderhoud). Hij is bezig het gebied met huis te verkopen want het wordt te veel voor hem en zijn vrouw. Was ik maar rijk!
Het blijkt dat hij op dezelfde manier werkt als ik nu doe, met vallen en opstaan, steeds opnieuw proberen, volhouden en hopen. Het lijkt wel een religie.
We mogen zaden meenemen, zoveel we willen, hij raadt de Wilde wortel en de Ratelaar aan. Ik mag terugkomen maar dan is hij misschien vertrokken, ik neem me voor de nieuwe eigenaar voor een voldongen feit te stellen: in het voorjaar van 2011 kom ik een wandeling maken om van de schoonheid te genieten en in het najaar kom ik nieuwe zaden oogsten.
We lopen langs heuvels en waterpartijen:
Nadat we zaden verzameld hebben van de Wilde peen en de Ratelaar vertrekken we weer naar de auto.
De foto's zijn gemaakt door Ap Rutges, je kunt meer zien op Panoramio.