Straks is de ellende voorbij!

Woensdag 9-12 thuisdag, de autorekening van de meisjes voor november opgemaakt. Wiets moet 92,30 betalen en ik 237,25! Dit hoge bedrag komt door straatklinkers zoeken in Duitsland en vooral door de dagen dat ik met de auto in Teuge was i.v.m. de ziekenhuisopname van moeder.
Jammer dat mijn geld al op is voor deze maand en dat ik mijn spaargeld moet gebruiken om de jaarrekeningen van de verzekeringen te betalen. Ik moet een beter financieel jaarplan opstellen en meer studie doen naar de rijkdom van Dagobert Duck en/of een vette VVD-jer worden.

Dinsdag 15-12 Tuindag en een bezoek van van Zooyie, de Border Collie van Irene uit Zeerijp waarvoor ze helaas door verhuizing een ander tehuis moet zoeken.




En na ons landwerk eindelijk op vakantie naar Hoogerheide! Naar het vakantiehuis van Wiets en van waaruit we haar geboorteplaats Goes gaan bezoeken. Met de trein naar Bergen op Zoom, afgehaald door Wietske.
Hoogerheide is fantastisch: rimboe, bevroren leidingen, houtkachel stoken, heerlijk 's morgens aan tafel bij het raam lang ontbijten, Zeeland verkennen, luxe winkelen in Goes, zonder geld, dus niets kopen, wel een winkel gezien waar ik in 2010 terugkom en al precies weet wat ik koop. Bij 't Tierelantijntje op de Grote Markt, het wordt een jasje van Het Paapje. Hun site is helaas in bewerking.

Hier zie je ons vakantiehuis, Schapendreef 101 in Hoogerheide:



Sam vind de eerste avond in Hoogerheide doodeng: bij aankomst wil hij direct terug in de auto. Meegesleurd aan de riem, langs het bospad met griezelige boomwortels en waar je achter braamstruiken blijft hangen, zooooooo doodeng, om maar te zwijgen van al die verschijningen die je tussen de bomen doorziet en die zachtjes zuchten en hijgen!
De volgende dag na stokje gooien vind hij het bos een toffe plek. Alleen poepen en piesen, dat gebeurt bij de voordeur, de schop hebben we bij de deur klaarstaan.




Donderdag 17-12 al vroeg waarschuwingen: rampweer vanuit het Noorden. Dat blijkt als we over de rivieren zijn, steeds moeilijker rijden tot we langzaam over dicht besneeuwde wegen achter elkaar voortkruipen. Om 13.15 uur vertrokken uit Hoogerheide, aankomst in Loppersum om 19.15 uur.




Na terugkomst uit Hoogerheide valt de winter pas echt in, grote bakken sneeuw uit de lucht, strenge vorst. Op maandag 21-12 kom ik in de schuur en tref daar een ravage van lekwater aan. Via Moni de loodgieter Bernard Apol gebeld maar dat helpt niets. Volgende dag met Tom de Tuinman zelf aan de slag, voordat we beginnen eerst een filmpje van de ramp, zie Lekken in Loppersum:



We houden werkoverleg en besluiten eerst het lek op de zolder te bestuderen en dan verder maatregelen te nemen, zie Onderzoek op zolder:



Het is duidelijk dat het lek zijn oorsprong heeft in de gebrekkige waterafvoer van de hoge goot naar de lage waarbij het water via het schuine dak naar de lage goot stroomt. IJs houdt de afvoer verstopt, sneeuw doet de rest. Schoonmaken dus, zie Heel hard werken!:



Met Bernard Apol ook al besproken: misschien volgend jaar plastic over het dakbeschot, aflopend tot in de lage goot en onder de windveren door tot aan de voorgevel.
T.z.t. met Moni en Niels bespreken, bij hun tuinhuis zag ik dat ze speciaal spul onder de kwetsbare plekken (o.a. bij de dakvorsten) gebruikten. Dan kan het plafond van de schuur binnen ook serieus aangepakt worden.
Ondertussen heeft Tom de Tuinman een berenklus verricht en hebben we weer veel rotzooi verzameld voor het afvalbedrijf in Usquert.

Met de kerst naar moeder geweest, dat kon dank zei ons werk aan het dak. Toen ik terugkwam was de achtergoot naar binnen overgelopen, gelukkig had Floor het daar wat drooggemaakt.

Nu ik deze website maak is het 30 december, the day before. Volgende week is alle ellende voorbij van vrede op aarde en eenzame dolende zielen.
Gelukkig komt Ton met Ishari morgen op visite die net zo'n hekel aan dit soort dagen hebben als ik en voor Sam moet ik de dokter nog bellen. Misschien zijn er kalmeringspillen voor honden en wordt het niet zo'n bende als vorig jaar waarbij hij de hele keuken ondergepoept en gepiest heeft.



Op naar het zalige uiteinde!

Dinsdag 8-12: Tuindag

Alweer 14 dagen geleden dat de wilgenschutting gebouwd werd. Moeder kwam op 25 november thuis, twee dagen naar Teuge geweest om zorg en alles wat er mee te maken heeft te regelen. Met Lukas problemen rond straatjes goed doorgesproken. Met Atie en Liesbeth naar Ton geweest om een overzicht van zijn werk te maken, zie het kanaal van tribbels. En nog heel veel meer.

Stomme streken uitgehaald door mij telefonisch een '3-jaar vast contract' bij Essent te laten aansmeren. Te laat gereageerd om er weer vanaf te komen. In paniek lid geworden van de Consumentenbond, zonder hier geld voor te hebben. Op laten nemen in het register van bel-me-niet.

Vandaag een start gemaakt met knotten:





Hier wordt je weer rustig van, moet wat meer in de tuin aan de slag en met gewone dingen bezig zijn.